Új életem Svájcban

Közös életünkről Svájcban. Ahogyan én megélem és látom ezt az országot.

Látogatók

Powered by web analytics software.

Hozzászólások

Chat Box

Még több rólam

Képek

Szerzők

Teljes gőzzel előre!

2010.08.27. 10:39 | Gabi957 | 1 komment

Hétfőn kaptunk levelet a hivatalból, hogy a tartózkodási kérelmemhez csatoljam az új, nagyobb lakás /a svájci törvények értelmében legalább 2-3 szobás!/ bérlésének igazolását. Felhívták a figyelmemet arra, hogy a törvények értelmében büntetéssel jár, ha hamis adtokat szolgáltatok. :)))

Hát belehúztunk a lakás keresésbe. Eddig se pihentünk, de most volt, hogy napi 3-4 órán át csak ezzel foglalkoztunk. Mentünk is eleget....Végül két lakás maradt. Egy kis faluban - talán 12 lakás volt ott - nagyon szép, tágas, teljes kilátás az Alpok vonulatára./ Még kiskert is volt, ahol termelhettünk volna! Olyan 1 m X 1,50 m ! :)))) Ez lett volna a mi farmunk!!/ Nagyon szép, tiszta környezetben, a polgármesteri hivatal épületében van a lakás. Nekem rendhagyó a tény. Minden nagyon színvonalas. A kilátás pedig minden vágyam felül múlta. /A sötét és a kicsi méretű kép miatt nem látszik jól az Alpok. De ott van! Ha rákattintasz a képre, kinyílik a slide show, ott jobb oldalon a Gallery Wiev. Még ki is lehet nagyítani! /bocs, ha tudtad, hátha valakinek segítettem.//

 

 

 

A másik Bischofszellben. Egyszerű lakótelepi lakás, 3 szoba, kedves emberek. Ám a város olyan, mint egy ékszerdoboz. Különösen a régi városrész csodaszép és érdekes, tipikusan svájci, polgári jellegű település.

www.bischofszell.ch

Érdemes megnézni a honlapot. /katt.: Life - onnan fotoalbum/

 

 

 

Ízelítő a honlapon található képekből.

/Érdekesség: az alma termelő településről a rózsák városába költözünk./

 

 

 

Fel volt adva ismét a kérdés. Válasszuk a tehenészet mellett álló, nekem luxus minőségű lakást, szinte kihalt településen, vagy egy egyszerű panel lakást, hangulatos kisvárosban.

Sokat gyötrődtem. A józan ész, a gyakorlatiasság, és a megtakarítható bérleti-díj különbség a panel mellett tette a szavazatát. Nem is beszélve arról, hogy megnéztük a honlapot, ahol olyan dolgokat találtunk, amit az átutazás miatt nem láthattunk. És persze sok nem látható dolgot is, ami az ott éléssel kapcsolatos. Beszéltünk az "otthoniakkal" is. Mindezeket összevetve döntöttünk: Bischofszell! Majd kiderül, hogy jó volt-e?

Így tegnap délután elutaztunk az ingatlanközvetítő irodába és aláírtuk a szerződést. Nagyon kedves, segítőkész hölgy volt az ügyintéző. A nyelvet alig birtokló két külföldivel úgy bánt, mint a barátaival. Elmondta, mi a legjobb és legolcsóbb megoldás a bérleti lehetőségben. Sőt, azt is megtudtunk, hogy az MBT cipőnél az ő "hinta" cipője sokkal olcsóbb, de ugyanolyan jó. Valamint, hogy hol lehet megkapni!!! :)

Nos, hát elhárult az akadály a munkavállalás elől is. Elküldjük ma az igazolást, megjön az engedély - amolyan svájci személyi igazolvány - és már mehetek is!

De hova? Az lesz a 3. menet! /1. lakás 2. tartózkodási 3. munka/ Remélem hamar találok valamit!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raczgabriella.blog.hu/api/trackback/id/tr642251437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monca-anyaa 2010.08.27. 16:46:39

Gratula és csak így tovább! :):):)
süti beállítások módosítása